Over mij

Drie Russen

Na een carrière van ruim 30 jaar in de Gehandicapten- en Jeugdzorg heb ik in 2014 het roer omgegooid en ben ik gestart aan de opleiding Photographic Design aan de Fotovakschool in Rotterdam.

Juli 2017 ben ik afgestudeerd als fotograaf. Mijn afstudeerjaar heb ik gefotografeerd aan meerdere projecten in de haven van Rotterdam. De haven van Rotterdam voelt voor mij als thuis. Geboren in Katwijk aan zee, opgegroeid in Maassluis en nu wonend in Hellevoetsluis ben ik altijd in de buurt van het water te vinden. De ontdekking van de haven heeft mij een andere wereld getoond, vol avontuur en toch zo dichtbij. De mensen die er werken heb ik tijdens mijn project van nabij meegemaakt en ik heb ze zo ook kunnen vastleggen in mijn series.

Tijdens mijn studie heb ik mij daarnaast gespecialiseerd in interieur en vastgoed fotografie. Sinds 3,5 jaar ben ik werkzaam in deze branche. Ik heb ruime ervaring opgedaan. Mijn reportages geven een sfeervol en reëel beeld van de woning.

Januari 2019 ben ik geslecteerd als deelnemer aan de Louis Zaal Meesterklas, georganiseerd vanuit de stichting Zilveren Camera. Een half jaar heb ik gewerkt aan mijn project Happy in Heijplaat. In mijn serie laat ik de bewoners van Heijplaat in beeld komen in hun dorp dat zo nauw verbonden is aan de haven.

Exposities:

  • Juli 2016- Zomerexpositie/ Kunstuitleen, Hellevoetsluis/Doktijd/ winnaar publieksprijs
  • Juli 2017- Graduation show Photographic Design/ Dock Gallery, Rotterdam/ Sleepwerk
  • Oktober, november 2019- Louis Zaal Meesterklas expositie, Museum Hilversum/ Happy in Heijplaat

 

Publicaties

  1. Juli 2017- PF magazine/ Havenwerk
  2. April 2018 - Onze Haven magazine/ Een verliefde Havenfotograaf!
  3. Oktober 2019 - Havenkrant/ Happy in Heijplaat

Opdrachtgevers: